No steps no glory

Beweging Voorlichting Voorzieningen Voorschriften Methodieken

Wens je als bedrijf deel te nemen aan de 10,000-stappenclash? Een sportieve beslissing! Stap onder collega’s naar de overwinning! Zo daag je niet alleen elkaar, maar ook andere bedrijven uit om fitter te worden!

Schrijf je in voor de Lenteclash 2018! Deze editie start op 30 april tot en met 27 mei 2018.

Word de "Meest fitte werkplaats in Vlaanderen"!

Schrijf je hier in als bedrijf

Hoe neem je deel aan de 10.000-stappenclash ‘No steps, no glory'?

Wil je deelnemen aan ‘No steps, no glory’? Dit kan als je bedrijf zich registreert… Lees meer

Naturebay drankautomaten

Voeding Voorzieningen Diensten

Gebruiksvriendelijke en natuurbewuste drankautomaten met gezonde fruitsappen en theedranken. Deze dranken kenmerken zich door hun 100% natuurlijke karakter, zonder toevoeging van extra suikers, kunstmatige ingrediënten, kleurstoffen of bewaarmiddelen.

Lees meer

e-GPS

Mentale gezondheid Voorlichting Voorzieningen Diensten

De e-GPS is een kompas voor de individuele werknemer om op een efficiënte en bewuste manier met zijn of haar persoonlijke energie om te gaan. Met de e-GPS gaat men aan de slag met de fysieke, emotionele en mentale energie. Meer energie stimuleert de creativiteit, maakt langer werken haalbaar en motiveert alle talent. Aan de hand van workshops voor leidinggevenden en hun teams wordt het concept toegelicht.

Lees meer

Fruit At Work

Voeding Voorzieningen Diensten

Fruit At Work levert vers en gevarieerd fruit aan ondernemingen in gans België. Eén of tweemaal per week maar net zo goed éénmalig of zo vaak men wenst.

Lees meer

Aquakine

Beweging Mentale gezondheid Voorzieningen Diensten

Aquakine staat voor  aquaspinning en cryosauna: bewegen in het water, verkwikken , ontstressen én sporten zonder belasting van je gewrichten. Men kan er zowel terecht voor individueel bewegingsadvies als voor teamevents voor groepen tot 20 personen.  

Lees meer

Buienradar

Beweging Gezondheid en milieu Voorzieningen Diensten Materialen

Wie fietst of te voet gaat blijft graag droog. De buienradar laat tot op 5 minuten nauwkeurig zien wanneer het regent. Je kan hem ook als applicatie downloaden op je mobiele telefoon. Handig voor onderweg!

Lees meer

De fietsambassade (Gent)

Beweging Gezondheid en milieu Voorzieningen Diensten Materialen

De fietsambassade zet zich in voor meer duurzaam woon-werkverkeer in het Gentse. Als particulier kan je er terecht om een fiets te huren of te (laten) herstellen. Leuk is dat ook bakfietsen tot het assortiment behoren.

Maar dat is zeker niet alles. Max Mobiel zet pendeldiensten in naar bedrijventerreinen die moeilijk te bereiken zijn met het reguliere openbaar vervoer en/of fiets. Het uurrooster is afgestemd op de werkuren van de bedrijven, ook de nachtploegen. Een of meerdere ritten reserveer je eenvoudig online. Elke dag bedienen pendelbussen de volgende routes in Gent:

Gent Dampoort van tot… Lees meer

Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit

Beweging Gezondheid en milieu Voorlichting Materialen

Het Netwerk Duurzame Mobiliteit publiceert een 2-wekelijkse elektronische nieuwsbrief. De Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit is gericht op iedereen die geïnteresseerd is in duurzame mobiliteit en besteedt aandacht aan de actualiteit in de Vlaamse mobiliteit.

Lees meer

FIETS en WERK

Beweging Gezondheid en milieu Voorzieningen Diensten Materialen

Meer en meer ondernemers zijn zich bewust van het groeiende mobiliteitsprobleem. File- en parkeerdruk vormen een groot probleem in onze steden en daar hangt een niet te onderschatten prijskaartje aan vast: parkeermeters moeten gevoed worden, eigen parkeerplaatsen worden duurder of zelfs onbetaalbaar, werknemers zijn steeds langer onderweg en komen geplaagd door filestress aan op het werk.

Bedrijfsfietsen kunnen een oplossing bieden. FIETSenWERK biedt bedrijven een ruime waaier van verhuurformules aan. Van een compleet leasingcontract over fietsverhuur tot onderhoud van eigen bedrijfsfietsen: alles is mogelijk. Omdat geen twee bedrijven hetzelfde zijn, kan een pakket op maat samengesteld worden.<… Lees meer

Mobi

Beweging Gezondheid en milieu Voorlichting Voorzieningen Materialen

Vier in plaats van vijf autoverplaatsingen per week. Dat is het doel van Mobi. Mobi is een Europees project dat werknemers wil motiveren om de auto af en toe thuis te laten staan en op een meer duurzame manier naar het werk te pendelen.

Mobi vertaalt zich in een online spel, waarin werknemers het tegen elkaar opnemen en punten kunnen verdienen wanneer ze al fietsend, carpoolend, met het openbaar vervoer of te voet naar het werk gaan. Of natuurlijk ook wanneer er thuis gewerkt wordt. Mobi wordt zes maanden lang gespeeld en geeft de werkgever een duidelijk… Lees meer

Vlaams Instituut Gezond Leven vzw

G. Schildknechtstraat 9
1020 Brussel
Tel. 02 422 49 49
Fax. 02 422 49 59
www.gezondleven.be